Sista hemmamatchen flyttades till de nya konstgräsplanerna ute vid Lindab Arena. Under matchens gång skapade Ljungskile det mesta, men båda lagen hade bra chanser. Ljungskile tog dock ledningen med 1-0 i 40 minuten genom Hampus Dahlqvist. Ledningen höll Ljungskile halvleken ut.

I andra halvlek tog Ljungskile över mer, men ÄFF hade även några goda chanser. Som många gånger förr stod Linus Müller för fina räddningar och blev utsedd till matchens lirare i ÄFF. Ljungskile hade ett tryck på ÄFF, men Di Gule kunde, på en kontring, kvittera till 1-1 genom Akram Mansour i 78 minuten. I 89 minuten var han framme igen och gjorde ett liknande mål till 2-1. Väl där trodde man att trepoängaren var säkrad, men med en halv minut kvar av tilläggstiden satte Ljungskile 2-2 genom Patrik Wallin och blev därmed poängräddare för gästerna.

ÄFFs laguppställning:

Linus Müller

Aaron Jones – Erik Widén – Emil Rydström

Kristoffer Jeppsson – Edvin Nilsson

Elias Johansson – Akram Mansour – Oscar Zachrison (Nemanja Zlatkovic)

Andreas Karlsson (’45 Stanimir Miloskovic) – Oliver Stojanovic Fredin (Milan Zorica)

Joakim Eriksson